Kétkezes borvacsorára érkeztünk a hévízi Le Primore Hotel & Spa szállodába, hogy termál medencék kényeztetése után belemerüljünk a gasztro élményekben – a nemrég nyílt hotel ugyanis nagy hangsúlyt fektet a kulináris programokra is. Magyarország legnagyobb ötcsillag superior besorolású desztinációs spaszállodájának vendégeként megtapasztalhattuk, milyen, amikor az ízek és a textúrák egy művészeti alkotás szintjére emelkednek.
Nem kell átvágni Hévíz nyüzsgő belvárosán ahhoz, hogy megérkezzünk a luxus és a nyugalom szigetére – a Le Primore Hotel & Spa a fürdőváros szélén, a természet közvetlen közelében található. Az élmény már akkor elkezdődik, amikor belépünk az íves alaprajzú szálloda „szívébe”. A hatalmas, légies terek könnyed eleganciát sugallnak, a sötétzöld és a szürke különleges, egymással tökéletesen harmonizáló árnyalatai megnyugtatnak és feltöltenek. Megérkeztünk.
A stúdiónkban behűtött champagne vár, a teraszról a lágyan hullámzó zalai dombok látványában gyönyörködünk. A tágas, otthonos tér és a privát jacuzzi maradásra csábít, de rengeteg felfedezni való vár ránk – egy teljes hét sem lenne elég, hogy minden élménybe belekóstoljunk.
Le Primore Hotel & Spa számokban
- Szobák és lakosztályok: 285 db, köztük exkluzív penthouse lakosztályok
- SPA: Közel 11 500 négyzetméter, több mint 15 féle medence,3 szaunavilág, saját hévízi termálvíz
- Éttermek: La Vie rooftop gourmet, Le Restaurant, Eden Bistro, La Vie Bar, Lobby Bar, Gaming Bar, Sport Bar
- Beruházási összeg: 34 milliárd forint, ebből 8 milliárd Kisfaludy támogatás
- Munkahelyek: közel 300 munkatárs
- Tulajdon: 100% magyar tulajdonosi kör
- Nyitás: 2025 május 15.
Minden fogás egy izgalmas történet
Az estét a gasztronómiai élményeknek szenteljük. A La Vie gourmet étterem vendégeiként szó szerint az ízek világába emelkedhetünk: az étterem a hotel rooftop szintjén, a város felett, lenyűgöző panorámával vár.
Borda Attila executive séf több évtizedes kulináris tapasztalattal rendelkezik, számos ötcsillagos szálloda konyháját vezette már külföldön és Magyarországon. Hisz a természet, a hagyományok és a legmodernebb konyhatechnológiai megoldások ötvözésében.
A La Vie étterem vendégei a szezonálisan változó à la carte menü és a séfajánlat fogásaiból választhatnak, de havonta részt vehetnek egy olyan ízutazáson is, ahol a degusztációs menü elkészítésében egy-egy meghívott vendégséf is részt vesz. Ez amellett, hogy állandóan változó gasztronómiai narratívát jelent, a szakmai fejlődést is biztosítja, vallja az executive séf.
Már az első fogásnál ízelítőt kapunk a La Vie-élményből: az omlós kacsamáj fényes, selymes piros mázzal bevont bonbon formájában érkezik. Szilvaragu és a vajtök különböző textúrái kísérik – a varázslatból az étel közepébe rejtett roppanós mogyoró ébreszt fel. A kovászosuborka-krémleves, ami Bernáth József vendégséf kreációja, ropogós szalonnapörccel készült.
Minden fogáshoz egy kis gasztronómiai stand upot, egy-egy történetet is kapunk, amíg a poharainkba az ételeket kísérő borok kerülnek. Borda Attila hisz az elfeledett alapanyagokban, ezért is emelte be a fine dining menübe a borjúlábat borsó velouté társaságában. Közben különböző kulináris vidékekre utazunk: faszenes kemencében grillezett poliplábat, paprikás zakuszkát kóstolunk, a Sztroganov bélszínt új felfogásban, omlós mangalicaszűzzel és tepertőmorzsás házi nudlival próbáljuk ki. Soha nem gondoltuk volna, hogy a mákos gubaformabontó, grillezett változata – és a thai bazsalikom randevúja ennyire jól sikerülhet.
A klasszikusoktól a kisebb tételekig
Minden fogást gondosan kiválasztott bor kísér, és ez Pampetrics Milán sommelier-nek köszönhető. Keszthelyi borkereskedő család sarja, két évtizedes tapasztalattal rendelkezik, és 1200 tétel közül választotta ki a szálloda 326 tételes, 70-féle pezsgőt tartalmazó borlapjának szereplőit. Úgy véli, „az ország legszebb borlapját” sikerült megalkotnia: a klasszikusok mellett a kisebb, kevésbé ismert pincészetek kivételes, kis mennyiségben készülő tételei is bekerültek a választékba, így a borok világában otthonosan mozgó vendégeket is meg tudja lepni egy-egy különlegességgel.
A borlap több mint felét magyar borok teszik ki, és kiemelt szerepet kapnak a balatoni borrégiók. A szortiment mintegy 40 százaléka nemzetközi tételeket tartalmaz Ausztráliától Dél-Amerikáig.
Így érezhette magát egy hercegnő
A másnap reggelt frissítő úszással kezdjük, majd átadjuk magunkat a test-lelki megújulásnak. A Le Primore Eden Spaban a hévízi termálvíz gyógyító erejét ötvözi a modern európai és távol-keleti gyógyászattal. A saját forrásból táplált termálvízzel töltött, különböző hőmérsékletű medencékben mártózva megáll az idő. A kizárólag hölgyek által látogatható Lady sauna arisztokratikus, elbűvölő enteriőrjében pedig igazi hercegnőnek érezhetjük magunkat.
Egy nap a Le Primore Hotel & Spában egy borvacsorával megkoronázva olyan élményt ad, amiből a távozás után is sokáig töltődni tudunk. Azt sem tévesztjük szem elől, hogy a tökéletesen megkomponált részletek mögött profi, közvetlen személyzet áll, amelynek tagjai sosem feledkeznek meg a mosolygásról.
Játék és szenvedély a tányéron – szeptember 20.
2025 szeptember 20-án a Le Primore Hotel & Spa La Vie gourmet étterme exkluzív, egyetlen estére szóló négykezes élménynek ad otthont, ahol Borda Attila executive séf és csapata Tóth Pállal közösen alkotnak. Tóth Pál a magyar gasztronómia egyik legprogresszívebb alkotója, aki játékos, mégis kifinomult stílusával és a helyi alapanyagokra épülő szemléletével vált ismertté. A Séf Asztala program a szállóvendégek és a külsős vendégek számára egyaránt elérhető, és a séfek által megálmodott menü az est után még egy hónapig kóstolható a La Vie étteremben. Egy este, amely eleganciát, kreativitást és szenvedélyt ígér. Bővebb információ:https://leprimore.hu/jatek-es-szenvedely-a-tanyeron