Egy egyetem három menzája is sikeresen pályázott a vidéki éttermek megsegítésére kiírt turisztikai pályázaton.
Mi történt? A Debreceni Egyetem három étterme is kapott állami támogatást abból a Kisfaludy-pályázatból, amit a vidéki vendéglátóipari egységek versenyképességének növelése érdekében írt ki tavaly a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) – írja az Mfor.hu.
Hogy lehet ez? Mivel a pályázati feltétel mindössze annyi volt, hogy az étterem legyen vidéki, legalább egy éve működjön, egész évben legyen nyitva és küldjön forgalmi adatokat a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba, ezeknek a kritériumoknak az egyetemi éttermek is megfeleltek.
Miért érdekes mindez? A portál arról ír, hogy az igazából minimális támogatást – háromszor egymillió forintot – a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. kapta a Nagyerdei étterem, az Agrár étterem és a Műszaki Kar étterem fejlesztésére. Főleg egyetemisták és oktatók étkeznek bennük, és nem turisták.
A cég egyrészt nonprofit, tehát nem a nyereség miatt tevékenykedik, másrészt nem igazán szorul rá a támogatásra.
Fő profiljuk igazából a rendezvényszervezés, például ők rendezik a Campus Fesztivált, amelynek idén az MBH Bank a támogatója. Tavaly 6,6 milliárd forint forgalmat bonyolítottak, tulajdonos pedig a Debreceni Egyetem Fejlesztéséért Alapítvány, amelyben az egyetemi rektor, kancellár és a hallgatói önkormányzat elnöke a kurátor.