Bár a cukormentes változatot fogyasztja, a cukros összetételének módosítására kérte az amerikai nagyvállalatot, amely nyitott volt az elnök javaslatára.
Mi történt? Donald Trump amerikai elnök szerint a nádcukorral készült Coca-Cola finomabb, mint az Egyesült Államokban forgalmazott kukoricaszirupos változat, ezért egyeztetett a cég vezetésével a recept megváltoztatásáról – írja az Economx.hu a Bild alapján.
A bejelentést saját közösségi oldalán, a Truth Social-ön tette közzé, ahol azt írta a nádcukorral készült változatról, hogy az „egyszerűen jobb”.
Donald Trump közlése szerint személyesen beszélt a Coca-Cola vezetőivel, akik támogatták az ötletét. A vállalat közleményében üdvözölte az elnök lelkesedését és azt ígérte, hogy „hamarosan részleteket közöl a Coca-Cola termékpalettájának új, innovatív fejlesztéseiről”.
Trump bejelentésére a tőzsde is reagált: az Archer-Daniels-Midland Company, az egyik legnagyobb kukoricaszirup-gyártó részvényei mintegy hat százalékot estek.
Kontextus. Európa egyes részein és Mexikóban hagyományos cukrot használnak, míg az Egyesült Államokban az 1980-as évek óta jellemzően kukoricaszirupot, mert az olcsóbb, hosszabb ideig eltartható és édesebb is a nádcukornál. Magyarországon is fruktóz-glükózszörp kerül cukor helyett az üdítőbe. Sok amerikai bolt most is árul mexikói, nádcukorral készült Coca-Colát.