„Régi nagy vágyam volt, hogy létrehozzak egy olyan egységet is a nevemmel fémjelezve, ahol nem a fine dining ételeket láthatják tőlem.”
Mi történt? Május utolsó hétvégéjével megnyitja kapuit az Ypsilon Étterem by Rácz Jenő, a Balaton egyik legexkluzívabb kikötőjében, az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Az új helyszín különlegessége nemcsak a vízparti elhelyezkedésében rejlik, hanem abban is, hogy Rácz Jenő séf egy teljesen új arcát mutatja meg – ezúttal a házias ízek kerülnek főszerepbe, fine dining formalitás nélkül, mégis a tőle megszokott maximalizmussal, írják a Forbes.hu-nak eljuttatott közleményükben.
Régi nagy vágyam volt, hogy létrehozzak egy olyan egységet is a nevemmel fémjelezve, ahol nem a fine dining ételeket láthatják tőlem, hanem házias ízeket is kóstolhatnak az emberek.
„Az, hogy végül ez itt, a Balaton partján valósulhat meg, nagy szerencse és a sorsnak köszönhető, mert ez a hagyományos étkezés tökéletesen illeszkedik a balatoni régióhoz.” – mondta a séf.
Rácz jenő is oTT LESZ JÚNIUS 23-ÁN A FORBES FLOW-N
Forbes Flow – A Valódi Teljesítmény Napja, ahol a magazin életre kel. Találkozz tettre kész magyarokkal, akik nem vártak másra, hanem beleálltak maguk. A Forbes-arcok csúcstalálkozója idén a Magyar Zene Házában, ahol színpadra visszük a legizgalmasabb sikertörténeteket.
Részletek. Az Ypsilon Étterem by Rácz Jenő szezonális nyitvatartással működik, csütörtöktől vasárnapig ebéd- és vacsoraidőben, egyelőre a nyári hónapokra tervezve.
„Nagyon szeretem a hagyományokat, azokat tiszteletben tartva alkotok. Itt a gyerekkorunk ízeit szeretném újra átélhetővé tenni, egy kis csavarral, de tisztelettel a hagyományok iránt” – mondta Rácz Jenő. Gerendai Károly és Rácz Jenő az Ypsilon Étterem megnyitóján. Fotó: Ypsilon Étterem
A szintén ezen a helyszínen megtalálható kávézó és kisbolt a hét összes napján, már reggel 8-tól kiszolgálja a betérőket. A kávézóban reggeli és brunch is kapható lesz.