Nem is akárki válogatta ki a jó helyeket.
Az 1927-ben alapított La Marzocco márkának már a rövid története is olyan, mint egy bevezetés az elmúlt egy évszázad kávékultúrájába. A Forbes.hu nemrégiben eljutott a gyárba és a kávégépmanufaktúra szellemi és valóságos műhelyeibe, ahol robotok helyett emberek húzzák meg az utolsó csavart is, de közben teret adnak mindennek, ami innováció. Nem számoltam meg, de úgy tűnt, hogy kis túlzással többen dolgoznak a kutatás-fejlesztésen, mint a gyárban.
Fotó: Matteo Lezzi
Fotó: Mikó Bálint
A kávégépmanufaktúra egy kiadványban gyűjtötte össze azokat a partnereit, akiket jó szívvel ajánlanak. A gyárlátogatás után a város felé vettük az irányt, és mindenhol ittunk egy eszpresszót. Csak annyit mondok,
aznap kimaradt a délutáni szieszta.
A La Marzocco figurája sok helyen feltűnik a városban. Az oroszlán a város erejének és függetlenségének jelképe.
Négy jó kávézó Firenzében
Coffee Mantra
A Borgo la croce és a Via della Mattonaia sarkán található üzlet csak pár négyzetméter, és ez csak az egyik ok, hogy miért áll előtte gyakran sor. A jó kávé a másik.
A Coffee Mantra.
Simbiosi Organic Café
Be sem kell menni, a Via de ginori 64. alatt akár az utcáról is rendelhetünk egy jó eszpresszót.
Fluid – Specialty Coffee & Sharing
Az egyik leghangulatosabb utca, a Borgo la Croce 59. száma alatt találjuk ezt a színes, karakteres, nagyon trendi helyet, ahol ritka, dűlőszelektált kávékból készítik el a kávénkat.
Fluid.
A vásárcsarnok
A Mercato Centrale első emeletén talán neve sincs a kávézónak, mégis megtelik már nyitásra.